Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Hernád is adománygyűjtésbe kezd az ukrajnai háború menekültjeinek. Az önkormányzat keresi a kapcsolatot két határ menti település polgármesterével, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, hogy segítséget nyújtsanak az Ukrajnából érkező, illetve az ott maradt magyaroknak és más, a háborúnak kitett emberek részére. Elsősorban tartós élelmiszert, meleg takarókat, tisztálkodási szereket, gyümölcsöt várnak, amelyeket segélyszervezeteken keresztül (vagy személyesen) eljuttatnak a rászorulóknak. Az adományokat a Polgármesteri Hivatalban adhatják le.

Monoron is gyűjtést szerveznek az ukrajnai harcok elől menekülők megsegítésére. Tartós élelmiszert és higiéniai szereket gyűjt a Monor-Nagytemplomi Református Egyházközség március 6-ig. Az Egyházközség Lelkészi Hivatalában hivatali időben, illetve a vasárnapi és a hétközi esti istentiszteletek előtti órában lehet leadni a csomagokat. 

Az első adományok megérkeztek a határhoz Inárcsról is. 24 óra alatt összegyűlt egy autónyi csomag, amelyet már el is juttattak Beregsurányba. Török Dóra, a gyűjtőpont szervezője volt rádiónk vendége.

A Vasadi Református Egyházközség, a gáti testvérgyülekezet és a testvérfalu részére gyűjt adományokat. Tartós élelmiszert és pénzadományt várnak. Az adományokat ma reggel 8 órától, délután 6 óráig lehet leadni Vasadon a gyülekezeti házban. Az első szállítmány holnap indul Gátra. Vasadon emellett elmarad a hétvégére tervezett böllérfesztivál, amelyet a testvértelepülés iránti szolidaritás miatt mondott le az önkormányzat.

A Magyarországi Ökumenikus Szeretetszolgálat segítségével juttatja el a gyóni evangélikus gyülekezet a menekültek számára gyűjtött adományokat. Balog Eszter lelkész arra hívta fel a figyelmet, hogy a felnőttek mellett a csecsemők és a kisbabák ellátására is kell gondolni tápszerekkel, pelenkával.