• hirek.png

Fóliasátorban nevelték a kannabiszt Táborfalván, amire úgy derült fény, hogy a kiskertből tolvajok dézsmálták a termést. A táborfalvai körzeti megbízott szeptember 10-én délelőtt vette észre azt a helyi testvérpárt, amelynek tagjai a gyanú szerint előző nap a vasútállomásról elloptak egy kerékpárt. Erősítést kért, mire azonban társai kiértek, a fiatalabb elszaladt, helyszínen maradt bátyját elfogták, majd kikérdezték. A kerékpárlopást elismerte, ruháját átvizsgálták, kabátzsebéből frissen tépkedett kannabisz növény levelei kerültek elő, amit elmondása szerint egy helyi férfitől kapott. 

A rendőrök a friss információt követve indultak a címre. Az udvaron fóliasátrakban 4 tő nevelkedő, az egyik szekrényben pedig dunsztos üvegekbe és dobozokba gondosan becsomagolt kannabiszt találtak. A növényekről gondoskodó és azokat szüretelés után feldolgozó 50 éves férfit előállították, kihallgatásán a kábítószergyanús anyagok termesztésével, fejlődésével, tárolásával, típusaival kapcsolatban szerzett jártasságát és elmélyült ismereteit valóságos szakértőként ecsetelte. Elmondása szerint évek óta foglalatoskodik az illegális növényekkel, nem árulta és nem osztogatta. Az elfogott testvérpár előző nap a kertjében járt, dinnyét és paprikát loptak tőle, és az egyik tő kannabiszt. A lopásról nem állt szándékában bejelentést tenni.

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai a testvérpár ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek, az 50 éves táborfalvai férfi ellen - szabadlábon hagyása mellett - kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt, botanikus, toxikológus, valamint vegyész szakértő bevonásával folytatják le a további eljárást.