• hirek.png

 

Többnyire rendhagyó módon emlékeznek a települések október 23-án. Dabason szűk körű koszorúzás lesz - mondta Kőszegi Zoltán polgármester.

Ócsán október 23-án 10 órakor a Szabadság téren tartják a városi megemlékezést. Ünnepi beszédet mond Pánczél Károly országgyűlési képviselő. Ugyanezen a napon adják át a Millennium téren létesült új játszóteret is.

Alsónémedin is pénteken 17 órakor koszorúznak a Polgármesteri Hivatal falán elhelyezett dombormű előtt. Az eseményt online is követhetik.

Inárcson október 23-án 10 órára a Dózsa térre, az ‘56-osok kopjafájához hívják az ünneplőket. 

Csévharaszt Község Önkormányzata október 22-én csütörtökön 17 órai kezdettel tart koszorúzással egybekötött megemlékezést az iskola díszudvarában, amelyre várják a lakosságot is, mivel a rendezvényt fedetlen kültéri helyszínen tartják. A járványhelyzet miatt azt kérik az ünneplőktől, hogy tartsák be az 1,5 m-es védőtávolságot, betegen, lázasan ne vegyenek részt a rendezvényen.

Vecsésen szűk körben tartják a rendezvényt. Vecsés Város Önkormányzatának képviselői október 22-én 14 órakor az évforduló alkalmából koszorút helyeznek el a Szent István téren. Aki a forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szeretné elhelyezni a megemlékezés virágait, mécseseit, az október 22-én, 14 órától megteheti a Szent István téren, az 56’-os emlékműnél.

Hernádon október 22-én 17 órakor a Fő téren várják az ünneplőket. Október 23-án pedig átadják a Hernádért Emlékérmet a Hamvas Béla Művelődési Házban. 

Gyálon elmarad az október 23-i megemlékezés.