• hirek.png

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvége szombatján, június 25-én rendezik – immár huszadik alkalommal. Ebben az évben a kiállítóterek és gyűjtemények újra teljes erőbedobással, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a varázslatos nyárestét. Vételkörzetünkben Lajosmizsén a Helytörténeti Gyűjteménynél várják az érdeklődőket. A programok 15 órakor kezdődnek kézműves foglalkozással, majd megismerkedhetnek a látogatók a város történetével.  Ezt követően filmvetítéssel, nótázással várják az érdeklődőket, majd 20:30 - tól tánc és Szent Iván éji tűzugrás zárja a programot.  A Múzeumok Éjszakájának teljes programja megtalálható a www.muzej.hu oldalon. 

Szent Iván éjhez kapcsolódva Bugyin is várják ma programokkal a kicsiket és a nagyokat. Attanaszov Edina adott tájékoztatást a programokkal kapcsolatban.

Gyóni Géza születésének 138., halálának 105. évfordulója alkalmából megemlékezést szervez Dabas Város Önkormányzata és a gyóni Evangélikus Gyülekezet. Az érdeklődőket holnap, azaz vasárnap 9:30 - tól várják a Gyóni Evangélikus templomban. 10 órától Istentisztelettel, 10:45 től pedig a Gyóni Géza Általános iskola diákjainak ünnepi műsorával. A megemlékezés koszorúzással zárul majd.