Hírek

Kérj egy dalt!

Stáb

Szabó Erika
Műsorvezető
Ordasi Brigitta
Szerkesztő-Műsorvezető
Brigitta Szlúka
Szerkesztő-Műsorvezető
Balogh Ferenc
Műsorvezető
Kisgyörgy Krisztián
Szerkesztő-Műsorvezető
Hende Máté
Műsorvezető
Moldován Ágnes
Hírszerkesztő
Szeltner Mark
Szerkesztő
Balázs Kriszta
Marketing

Az idei pollenszezon tavaszi csúcsa már tetőzött, de az allergiások továbbra is jelentős terhelésnek vannak kitéve, hiszen egyszerre több mint húsz allergén növény pollenje található meg a levegőben, és legalább a felük országosan tüneteket okoz - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői közleményében.

    Jelenleg a legdominánsabb a platán, amelynek virágpora közepes-magas mennyiségben van jelen a levegőben. E növény pollenszórása a korábbi évek tapasztalata alapján intenzív, de nagyon rövid, nagyjából egy hétig tart - írták.

   Allergiás tüneteket okozhatnak még a nyír, a tölgy, a juhar, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az ostorfa, a dió, a gyertyán és a bükk pollenjei is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jelenleg alacsony.

    Az NNK arra hívja fel a figyelmet, hogy a virágporra érzékenyek figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére, és időben kezdjék meg a szakorvos által javasolt gyógyszeres kezelést. Térségünkben jelenleg nagyon magas a platán pollenkoncentrációja, míg a fűz, a nyír és a tölgy közepes szinten mozog. Dr. Jákli Györgyi gyermekorvos azt mondta, az allergiát genetikailag is örökölhetjük.