Hírek
Keresés

Megkezdte a felkészülést az őszi szezonra a Dabas VSE KC

Július 9-én megkezdte a felkészülést a 2018/19-es szezonra a Dabas VSE KC NBI-es felnőtt, férfi csapata. A tervek szerint a dabasi gárda szeptember 2-án kezdi meg az alapszakaszt a Vecsési SE otthonában. A részletekről Tomori Győző edző mesélt rádiónknak.

Csokoládé is helyet kapott a Dabasi Települési Értéktárban

A Palermo Dabas Kft. „Kúria-válogatás” csokoládé termékcsaládja is bekerült a Dabasi Települési Értéktárba. Dabast a kúriák városának is szokták nevezni, és a turizmusban ezt a jellegzetességet tartják a település fő attrakciójának. A helyi nemesi lakok mindegyikéhez egyéni ízt párosítottak a készítők. A témában Garajszki Ágnest, a Palermo Kft. munkatársát kérdeztük.

Ásványvizet vont ki a forgalomból a NÉBIH

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálatot követően – elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását. A témában a NÉBIH Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetőjét, Zoltai Annát kérdeztük.

Presszó téri koncert a Friday Band-del

A Friday Band ad koncertet az újhartyáni Presszó téren 2018. július 15-én, vasárnap 19 órától, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket. A zenekar repertoárjában filmzenék, könnyűzenék, ABBA- és Queen slágerek, valamint Máté Péter örökzöldjei is helyet kapnak. A részletekről az együttes vezetője, Serfel Gábor nyilatkozott rádiónknak.

Kocsmai verekedések miatt kerültek többen őrizetbe

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy hernádi férfi ellen. Az ügy kapcsán András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta rádiónkat.

Szintén egy hétvégén történt verekedés miatt hallgatták ki a Pest megyei rendőrök F. Imrét életveszélyt okozó testi sértés bűntett, míg F. Róbertet súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A folytatásban ismét András Tamást hallják.

Testületi ülés volt Dánszentmiklóson

Dánszentmiklós Község Önkormányzatának képviselő-testülete 2018. július 3-án testületi ülést tartott. A napirendi pontok között szó volt a téli fesztivál programjairól, valamint út- és járda felújításáról. A folytatásban Sipeki Zsolt polgármestert hallják.

2 milliárd forintot költhetnek az önkormányzatok vállalkozói parkokra

Tizenegy Pest megyei önkormányzat nyert el több mint 2 milliárd forintot a települések vállalkozói parkjainak fejlesztésére, korszerűsítésére. A megemelt keretből 11 Pest megyei településen mintegy 48,5 hektárnyi, korszerű infrastruktúrával felszerelt vállalkozói park jön létre. A részletekről a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal sajtófőnöke, Ambrus András nyilatkozott rádiónknak.

Emberölés történt Inárcson

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. július 11-én a reggeli órákban Inárcs egyik hivatalának dolgozóját, ügyintézés során egy férfi késsel megsebesítette. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A tragédia kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás tájékoztatta rádiónkat.

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az FC Dabas

Július 7-én, a Videoton FC II-es kerete ellen lejátszotta első felkészülési mérkőzését az FC Dabas NBIII-as kerete. A 2018/2019-es bajnoki szezonra való felkészülést előreláthatólag további négy edzőmérkőzés fogja elősegíteni. A részletekről Erős Károly edző mesélt rádiónknak.

Vándorkupa-horgászversenyt szervez a Malév-Dabas Horgász Egyesület

A Malév-Dabas Horgász Egyesület 2018. július 14-én, szombaton 7 óra 30 perctől vándorkupa-horgászversenyt szervez, ahová sok szeretettel várnak minden érvényes állami horgászjeggyel rendelkező személyt. A verseny kapcsán az egyesület elnöke, Bálint Ferenc tájékoztatta rádiónkat.

Hétvégén ismét Örkény Vitéz Napok

Az Örkényi Szabadidő Központ parkerdeje és a focipálya ad otthont július 14-én, szombaton 9 órakor kezdődő Örkény Vitéz Napoknak, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket. A látogatókat a labdarúgó torna mellett színpadi programok és egyéb kikapcsolódási lehetőségek is várják. A folytatásban Kulcsár Istvánt, az Örkényi Szabadidő Központ vezetőjét hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék