Hírek
Keresés

A már biztos kieső Mórahalomhoz utazik az FC Dabas

Az NBIII-as bajnokság biztos kieső helyén álló Mórahalom VSE gárdájához utazik május 19-én az FC Dabas első kerete. A dabasiak legutóbbi összecsapásai vereséggel zárultak, ezért most mindenképpen bizonyítani szeretnének. A folytatásban Erős Károly edzőt hallják.

Babakiállítás nyílik a Kossuth Művelődési Központban

Bogdán Szlávna közel 500 darabos magángyűjteményéből nyílik babakiállítás a Kossuth Művelődési Központban május 19-én, szombaton 17 órai kezdettel. A rendezvényen természetesen nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is szívesen látják. A részletekről Rácz Judit, a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetője mesélt rádiónknak.

Dr Rugonfalvi Kiss Csaba tart előadást Pilisen

A pilisi Kármán József Városi Könyvtár által útjára indított Könyvtári Esték rendezvénysorozat következő állomásán május 18-án, pénteken 18 órai kezdettel dr Rugonfalvi Kiss Csaba “A dukátus - A királyság öröklése az Árpádok alatt” címmel tart előadást, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A folytatásban Malik Tamásné intézményvezetőt hallják.

Gyereknapi koncert lesz a Sári Zarándok- és Kulturális Központban

Jótékonysági gyereknapi koncert lesz május 20-án, vasárnap 15 óra 30 perces kezdettel a Sári Zarándok- és Kulturális Központban, a Mesegyár zenekar közreműködésével. A belépőkből származó összeget a szervezők a Gróf Vay Péter szolidaritási alapnak ajánlják fel. A rendezvényről Buncsák Zoltán szervezőt kérdeztük.

Testületi ülés volt Dunavarsányban

Dunavarsány Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2018. május 8-án tartotta legutóbb munkaterv szerinti ülését. A napirendi pontok között szó volt a 2017. évi költségvetésről, a szociális rendelet módosításáról és több beszámoló elfogadásáról. Az ott elhangzottakról Gergőné Varga Tünde polgármester asszony nyilatkozott rádiónknak.

Idén is kérhető pótlékmentes részletfizetés az szja-bevallásban

Már csak néhány nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig. Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat este 8-ig tart nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – őstermelőket és áfás magánszemélyeket kivéve-, annak május 22. után automatikusan bevallássá válik a tervezete. A részletekről a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense, Salgó Attila nyilatkozott rádiónknak.

Második helyen zárt a liga kupát a Dabas VSE KC

Az elmúlt héten került sor Liga Kupa döntőjére, amelyben a Dabas VSE KC és a Sport36-Komló csapott össze. Mivel a győzelmet idegenben, majd itthon is a komlói gárda szerezte meg, a dabasiak második helyen zárták a kupát. A részletekről Tomori Győző edző mesélt rádiónknak.

Szép eredményekkel zárták a dabasi fit-kidesek az Európa Kupát

Május 10-én, a Zágrábi Európa Kupán nemzetközi szinten mérhették össze tudásukat a fiatal fit-kid versenyzők, így többek között a TOP Fitness SE sportolói is. A dabasi érdekeltségű lányok szép eredményekkel zárták a megmérettetést, amelyről Gecserné Varró Erika mesélt rádiónknak.

Szó-Zene-Kép az Örkényi Szabadidő Központban

Az Örkényi Szabadidő Központ színháztermében május 18-án, pénteken 18 órai kezdettel ismét várja a látogatókat a Szó-Zene-Kép, ahol Harangi Andrea festőművész képei, Handó István operaénekes előadása és Tóth Krisztina zongoraművész játéka szórakoztatja a közönséget. A témában Kulcsár István intézményvezetőt kérdeztük.

Orgonára gyűjt a Bugyi Református Egyházközség

A Bugyi Református Egyházközség szervezésében jótékonysági templom koncert lesz 2018. május 19-én, szombaton 20 órai kezdettel, Feke Pál előadóművész közreműködésével. A rendezvényen összegyűlt pénzt a templomi orgona felújítására szeretnék fordítani. A témában Lovadi István lelkipásztort kérdeztük.

Pünkösdi falunap lesz Inárcson

Sok szeretettel várják az inárcsiakat és természetesen a távolabbról érkezőket is a május 19-20-án megrendezésre kerülő Pünkösdi falunapra, az inárcsi sportparkba. A szervezők idén is kitettek magukért és minden igényt kielégítő programsorozatot állítottak össze. A folytatásban a Zrumeczky Dezső Művelődési Ház és Könyvtár vezetőjét, Turcsány Andreát hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék