Hírek
Keresés

Szoros mérkőzésen maradt alul a Dabas VSE KC

A Dabas VSE KC NBI-es felnőtt, férfi csapata szeptember 16-án a Sport36-Komló együttesével mérte össze tudását idegenben. A dabasiak szoros küzdelemben végül egy gólos különbséggel maradtak alul. A következő bajnoki forduló szintén idegenben lesz, holnap 18 órakor Tatabányán lépnek pályára. A témában Tomori Győző edzőt kérdeztük.

Szó, zene és kép találkozása az Örkényi Szabadidő Központban

Az Örkényi Szabadidő Központ sok szeretettel vár minden érdeklődőt szeptember 21-én, pénteken 18 órakor kezdődő Szó-Zene-Kép című összművészeti irodalmi teaházba, a központ színháztermébe. A részletekről Kulcsár István intézményvezető mesélt rádiónknak.

Szüreti mulatság lesz Bugyin

A Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében szeptember 22-én, szombaton 13 órától szüreti felvonulás lesz Bugyi utcáin, majd 20 órától a Beleznay-kastély parkjában felállított rendezvénysátor hívogatja a báli zenét kedvelőket. A témában Péter Gábor szervezőt kérdeztük.

Textilszobor kiállítás nyílik Gyálon

A gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár kamaratermében, Fegyó Béla festőművész közreműködésével 2018. szeptember 21-én, pénteken 17 órától Kuti Erzsébet textilszobraiból nyílik kiállítás, ahová sok szeretettel várják az érdeklődőket. A folytatásban Bretus Imre intézményvezetőt hallják.

Több száz új munkahelyet teremt a REHAU

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével a REHAU Verwaltungszentrale AG vezetői ünnepélyes keretek között szeptember 14-én letették az új üzem alapkövét az újhartyáni Ipari Parkban. A részletekről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozott rádiónknak.

Közös kampányt indított a katasztrófavédelem és az NHKV Zrt

Konferenciával indította útjára szeptember 12-én „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven. A részletekről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila nyilatkozott rádiónknak.

Természetfotó pályázatot hirdet a Kiskunsági Nemzeti Park

Az európai darunépesség egyik legjelentősebb vonulási útvonala Magyarország keleti felén húzódik. E rendkívüli természeti látványosság széles körű megismertetésére a Kiskunsági Nemzeti Park fotópályázatot hirdet, Fehértavi Darvadozás címmel. A részletekről Albert András természetvédelmi őr mesélt rádiónknak.

Egy ponttal tért haza Iváncsáról az FC Dabas

Az FC Dabas NBIII-as kerete az elmúlt hétvégén az Iváncsa KSE együtteséhez utazott. Mindkét fél számára döcögősen indult a bajnokság, ezért minden erejüket latba vetették a pontszerzésért. A találkozó döntetlennel zárult, így a csapatoknak meg kellett elégedniük 1-1 ponttal. A részletekről Danyis János, az FC Dabas elnökségi tagja számolt be rádiónknak.

Műszaki mentési versenynek adott otthont Pest Megye

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki mentési versenyt szervezett szeptember 11-én a Monori Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. A versenyen a megyében található kilenc hivatásos tűzoltó-parancsnokság hat fős csapatai mérték össze tudásukat, hiszen a végső cél az országos versenyre történő felkészülés és a döntőbe jutás volt. A témában Csámpai Attila szóvivőt kérdeztük.

Olach Zoltán dr tart előadást Dunaharasztin

A Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületének szervezésében Olach Zoltán dr tart előadást szeptember 20-án, csütörtökön 18 órától a Dunaharaszti Városi Könyvtárban. A “Mit kell megvédenünk” című előadás témája a világmindenség, a Föld és az ember rövid története. A folytatásban Tóth Marianna intézményvezetőt hallják.

Zenés irodalmi est a Trafik Körrel

A Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület a XX. Dabasi Napok rendezvénysorozat keretében zenés irodalmi estre várja az érdeklődőket Grecsó Krisztián író és Klemencz-Kollár László dalszerző, a Kistehén Tánczenekar frontemberének közreműködésével 2018. szeptember 19-én, szerdán 18 órától a Halász Móricz-kúriában. A folytatásban Ligetvári Istvánt, az egyesület vezetőjét hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék