Hírek
Keresés

Két edzőmeccs vár a hétvégén az FC Dabasra

Az FC Dabas NBIII-as kerete harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta, ellenfelük ezúttal a Rákosmenti KSK gárdája volt. Bár a találkozón mindössze egy gól született, de azt a dabasiak rúgták és így ők zárták győztesen a találkozót. A fiúk hétvégén kétszer is pályára lépnek, a pilisi és a ceglédi csapattal játszanak majd. A folytatásban Erős Károly edzőt hallják.

Csóka Szabi Bandája búcsúztatja az apaji falunapot

A mai nap is számtalan programot és kikapcsolódási lehetőséget kínál a 12. Apaji Falunapra látogatóknak. Az érdeklődőket főzőverseny, grundfoci bajnokság és színpadi programok várják. Többek között a Zacc, Pápai Joci, valamint Csóka Szabi Bandája ad koncertet. A részletekről Novák Pál polgármester tájékoztatta rádiónkat.

Könyvajánló pályázatot hirdet a Szabó Magda Könyvtár

Könyvajánló pályázatot hirdetett a felsőpakonyi Szabó Magda Könyvtár és Közösségi Ház. A felhívás lényege, hogy Szabó Magda könyvét ajánlja az intézmény látogatóinak legfeljebb 2000-2200 karakterben. A pályaművek beküldési határideje augusztus 31. A folytatásban Filák Lászlóné intézményvezetőt hallják.

Igazgatási szünet lesz hétfőtől Kakucson

Kakucs Község Önkormányzata 2017. július 24-től augusztus 26-ig igazgatási szünetet rendelt el a kakucsi polgármesteri hivatalban. A szünet ideje alatt hétfőn, szerdán és pénteken ügyelet működik, amikor lehetősége nyílik a lakosoknak az ügyintézésre. A részletekről dr Kendéné Toma Mária polgármester asszony nyilatkozott rádiónknak.

A fővárosi Bulinegyedet ellenőrizte a NÉBIH és a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezésében hatnapos célellenőrzést tartottak a NAV és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei Budapest VI. és VII. kerületeinek vendéglátó- és szórakozóhelyein. A razzia során 43 egységet ellenőriztek, 169 alkoholos termék tételt zároltak és 47 hatósági eljárás indult. A hivatal laboratóriumában 20 alkoholos termék mintát vizsgáltak, amelyekből 3 terméknél találtak analitikai problémát a szakemberek. A témában Barátossy Gábort, a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának vezetőhelyettesét kérdeztük.

Lakossági fórumra hívták a lakosokat Újlengyelben

A készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel kapcsolatban lakossági fórumra hívta a helyieket Újlengyel Község Önkormányzata. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt majd az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki. A témában Petrányi Tamás polgármestert kérdeztük.

Feeder horgászversenynek ad otthont a malév horgásztó

A Malév Dabas Horgász Egyesület 2017. július 22-én, szombaton rendezi meg az idei év első páros feeder horgászversenyét a malév horgásztavon. Az első három helyezett, valamint a legnagyobb halat fogó páros díjazásban részesül. A részletekről az egyesület vezetője, Bálint Ferenc nyilatkozott rádiónknak.

Válogatott kerettag lett Garajszki Ádám

A Dabas Sparks Amerikai Futball Club játékosa, Garajszki Ádám bekerült a felnőtt nemzeti válogatott bő keretébe, így részt vehet többek között az augusztus végi válogatott edzőtáborban is. A részletek kapcsán maga a sportoló, Garajszki Ádám mesélt rádiónknak.

Mesedélelőtt lesz a gyáli könyvtárban

Mesedélelőttre várják 2017. július 22-én, szombaton 10 órára az óvodásokat és a kisiskolásokat a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárba. A mesemondó Karácsonyi Ibolya lesz és a mesehallgatás után pedig lehetőség nyílik egy kis játékra, bábozásra és kézműveskedésre. A folytatásban a könyvtár vezetőjét, Malik Tamásnét hallják.

Tucat Napok Apajon

A hagyományoknak megfelelően Rockfaluval veszi kezdetét a Tucat Napok névre keresztelt Apaji falunap, ami immár 12. alkalommal várja a látogatókat. Ma 20 órától az EDDA, 21 óra 30 perctől a Diamond Dance, 22 órától pedig Majka és Curtis szórakoztatja a nagyérdeműt. A részletekről Novák Pál polgármester nyilatkozott rádiónknak.

Tovább csökken az üveggyűjtő konténerek száma Dabason

A háztól elszállított sárga fedeles szelektív hulladékgyűjtő kukák bevezetése óta Dabason már csak az üveggyűjtő konténerek elérhetőek, azonban az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ezeket sem mindenki használja rendeltetésszerűen. Ezért Dabas Város Önkormányzata úgy döntött, hogy tovább csökkenti a kihelyezett konténerek számát. A részletekről Rigóné dr Roicsik Renáta jegyző tájékoztatta rádiónkat.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék