• hirek.png

Több önkormányzat alakította át működési rendjét az energiatakarékosság jegyében, azonban az elmúlt években sok energetikai pályázat volt elérhető és ezek eredményezték a valós megtakarítást - mondta Pánczél Károly országgyűlési képviselő. A térségben több településen kapott napelemes rendszert egy-egy intézmény, volt, ahol pelletkazánokat szereltek be. Mindezek mellett továbbra is a takarékosságon van a hangsúly.

Online kérdőívet készített a nyáregyházi Kovács István Művelődési Ház annak érdekében, hogy felmérjék a település kulturális igényeit. A felmérés célja, hogy a jövőben a kulturális kínálat és a közösségi programok minősége és mennyisége mindinkább egybeessen a lakosok igényeivel. A kérdőív kitöltése anonim módon történik, és legfeljebb 5 percet vesz igénybe. A kérdőív nyomtatott formában is elérhető a Polgármesteri Hivatal előterében, a hivatal ügyfélfogadási idejében. A kitöltött kérdőíveket az ott elhelyezett

gyűjtődobozba, ügyfélfogadási időn túl pedig a bejáratnál található postaládába lehet elhelyezni. Az online kitöltésre és a papíralapú kérdőívek leadására még a mai napon van  van lehetőség.

Folytatják a tolózárcseréket a gyáli vízi közmű-hálózaton. Február 1-jén és 2-án 8-14 óra között a DPMV Zrt. munkatársai dolgoznak a hálózaton, így vízhiányra és forgalmi fennakadásra lehet számítani az érintett területeken. A munkavégzések következtében az érintett településrészen zavarossá válhat a szolgáltatott víz, ezért a tolózár cseréket követően – a szolgáltatás helyreállításával együtt – haladéktalanul megkezdik a hálózat tűzcsapokon keresztül történő átmosását. Ezzel a módszerrel azonban a bekötővezetékekben és a házi vízhálózatban megjelenő elszíneződést okozó anyagokat nem lehet eltávolítani, az, kizárólag a felhasználó által történő vízfolyatással távolítható el. Február 6-ától pedig elkezdik a települési vízhálózat hydrogéles eljárással történő tisztítását.

Kenderkertészt fogtak a rendőrök Kiskunlacházán. A nyomozók tavaly nyáron kezdtek el dolgozni egy kábítószerügyön, amelyben lépésről lépésre tudtak csak haladni. A szervezet szerteágazó volta miatt január 24-én a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, valamint az érdi, ráckevei, szigetszentmiklósi és budaörsi nyomozók egy időben több helyszínen csaptak el. Az egyik helyszín Kiskunlacháza volt, ahol közel 500 tő, különböző fejlődési fázisban, illetve állapotban lévő növényt foglaltak le. Egy korábbi szüretből megmaradt, 47.053 gramm ág-, és levélvégződés, megtisztított virágzat már vödrökbe porciózva várt a további adagolási műveletre. A rendőrök lefoglalták, ahogyan a mérlegek, a tápoldatok, a berendezési és felszerelési tárgyak is e sorsra jutottak. A másik helyszín Ráckeve volt, ahol kokaint és amfetaminszármazékokat találtak. A letartóztatottakkal szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya folytatja le a további eljárást.

Holnaptól újra biztosított a közösségi közlekedés Ócsa és Felsőbabád településrész között. Január 25-én döntött Ócsa Város Önkormányzatának képviselő-testülete a helyi autóbuszjárat menetrendjének módosításáról, amelynek köszönhetően újra jár busz Ócsa és Felsőbabád között. A menetrendet a www.ocsa.hu oldalon találják.

Akár a legjobb négy közé is bejuthat a Dabas KC, ha a sorsoláson gyengébb ellenfelet kap a Magyar Kupában. Hétvégén a PLER ellen nyertek idegenben, így bejutottak a legjobb 8 közé. Most fognak csatlakozni a kupához a legeredményesebb hazai csapatok, de egy, a Dabasnak kedvező sorsolás esetén akár a négy közé is bejuthatnak. Tomori Győző vezetőedző elmondta, ebben az esetben reális elvárás lenne a győzelem.