Hírek
Keresés

Dabasi cég forradalmasíthatja a gyógyszeripart

Egyedi gyógyszerhatóanyag-tisztítási technológiát fejlesztett ki a dabasi RotaChrom Technológiai Kft. Az új eljárás előbb-utóbb kiszoríthatja a jelenleg alkalmazott preparatív folyadék-kromatográf megoldást. Magáról az eljárásról és az ötlet megszületéséről Németh László Frici, a cég egyik alapítója mesélt rádiónknak.

Egy pontot hozott Szekszárdól az FC Dabas

Az FC Dabas NBIII-as kerete az elmúlt hétvégén a Szekszárdi UFC csapatához utazott. Ahogy az várható volt, szoros mérkőzés alakult ki a felek között és mind a két csapat egyszer talált be az ellenfél kapujába. A végeredmény tehát döntetlen lett, ami egy pontot jelentett a dabasiaknak. A találkozó kapcsán Danyis János, az FC Dabas elnökségi tagja nyilatkozott rádiónknak.

Névadója előtt tisztelet a Kossuth Lajos Általános Iskola

Névadója születésének 215. évfordulója alkalmából két napos megemlékezést szervez a dabasi Kossuth Lajos Általános Iskola szeptember 18-án és 19-én. A mai napon futáson, kiállításon és történelmi vetélkedőn vehetnek részt a diákok, holnap pedig ünnepi műsorral és koszorúzással készülnek, a program pedig fáklyás felvonulással zárul. A részletekről Tamás Roland intézményvezető számolt be rádiónknak.

Térkiállítás nyílik a Szent István téren

A XIX. Dabasi Napok rendezvénysorozat keretében szeptember 23-án, szombaton 10-20 óra között a Kerekes László Alkotókör szervezésében várja az érdeklődőket a II. Térkiállítás és térzenei találkozóra Dabason, a Szent István téren. A folytatásban Tapodi Katalint a Kossuth Kulturális Központ és Könyvtár vezetőjét hallják.

Rendkívüli testületi ülés volt Inárcson

Inárcs Nagyközség Önkormányzata 2017. szeptember 15-én rendkívüli ülést tartott, ahol 5 napirend kapcsán született döntés. Szó volt a Napsugár utca és a Somogyi Béla utca útépítésének közbeszerzésével kapcsolatos kérdésekről, valamint szerződések kötéséről. A témában dr Gál Imre polgármestert kérdeztük.

Az élelmiszerhelyzet jövőjéről tart előadást Olach Zoltán dr

Éhezni fogunk vagy jóllakunk? - Élelmiszerhelyzet a század közepére Olach Zoltán dr tart előadást szeptember 21-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a Dunaharaszti Városi Könyvtárban. A program kapcsán magát az előadót, Olach Zoltán dr-t kérdeztük.

Idegenben kezdi a bajnokságot az Inárcs-Örkény KC

A Magyar Testnevelési Egyetem Sportegyesületének csapatával, játssza az őszi szezon első mérkőzését az Inárcs-Örkény KC. Az NBII Déli csoportjában szereplő felnőtt, női keret ma 18 órakor, idegenben lép pályára.. Az elmúlt hetek felkészülési időszakáról és az előttük álló megmérettetésről Soós Zoltán edző nyilatkozott rádiónknak.

Dílert fogtak a dabasi rendőrök

A Dabasi Rendőrkapitányság nyomozást folytat T.-né Sz. Irén Zsuzsanna kecskeméti lakos ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az ügy kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás tájékoztatta rádiónkat.

Legoból épít történelmet a Táncsics Mihály Gimnázium

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdetett a Nemzeti Tehetség Program keretében, ahol a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium “Építsünk történelmet” című projektje 1,6 millió forintos támogatásban részesült. Ebből a pénzből többek között lego vásárlását tervezi az iskola, aminek segítségével az egyes történelmi csatákat is le lehet majd modellezni. A részletekről Péntekné Hegedűs Rita, az intézmény tanára mesélt rádiónknak.

Csillagvizsgáló esttel folytatódik a Dabasi Napok

A XIX. Dabasi Napok rendezvénysorozat a héten egy csillagvizsgáló-estével folytatódik, amire szeptember 21-én, csütörtökön 20 órai kezdettel kerül sor az Érdi SZC Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában és Kollégiumában. A részletekről a dabasi kabinetiroda munkatársa, Feldman László nyilatkozott rádiónknak.

Konstrukciós workshop a Trafik Körrel

A Trafik Kör Kortárs Művészeti Egyesület és az Art Capital 2017 konstrukciós workshop-ra hívja az érdeklődőket ma 17 órai kezdettel Szentendrére, az Ámos Imre - Anna Margit Múzeumba. Hogy mit keres a Trafik Kör Szentendrén és milyen egy konstrukciós workshop, arról az egyesület tagját, Ligetvári Dorottyát kérdeztük.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék