Hírek
Keresés

Lövétei Lázár László kapja az idei Balassi-emlékkardot

Az alsódabasi Mária Mennybemenetele Római Katolikus Templomban szentelték meg azokat a Balassi-emlékkardokat, amit február 14-én vehet át Lövétei Lázár László székelyföldi költő, valamint a bolgár Marin Georgiev műfordító. A témában Kosztolányi Gyula önkormányzati képviselőt kérdeztük.

Előadó esttel ünneplik a magyar kultúrát Hernádon

A közelgő Magyar Kultúra Napja alkalmából 2018. január 17-én, szerdán 19 órai kezdettel Fésűs Nelli, a Beregszászi Magyar Színház és a Nemzeti Színház művészének “Fedák Sári” című önálló estjét tekinthetik meg a Hernádi Művelődési Házban. A folytatásban Berczi Edit intézményvezetőt hallják.

Napi 1850 adag étel készül a központi konyhán

Tavaly év végével befejeződött a Dabasi Önkormányzati Konyha felújítása, amelynek során a villany-, a fűtés- és a vízhálózat is teljesen megújult, új nyílászárókat szereltek be, kicserélték a padlót és új eszközöket is sikerült vásárolni. Az így megújult épületben immár napi 1850 adag készülhet el. A témában a Dabasi Intézményfenntartó Központ vezetőjét, Csernák Rózsikát kérdeztük.

Küzdelmes, ám sikeres évet zárt Kakucs

Kakucs Község Önkormányzata számára a 2017-es év küzdelmes, ám mégis sikeres volt. A képviselő-testületnek sok döntést kellett meghoznia a tavaly, aminek következtében számtalan beruházás is megvalósulhatott. Az elmúlt esztendőről dr Kendéné Toma Mária polgármester asszony mesélt rádiónknak.

Családi házba tört be egy férfi Gyálon

A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya K. Ervin ellen lopás bűntett, míg J. István ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Az ügy kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás nyilatkozott rádiónknak.

121 millió forintos bírságot szabott ki a UPC-nek az NMHH

Engedély nélküli szolgáltatásnyújtás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság december 28-án ismét bírsággal sújtotta a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft-t. Az NMHH a Cegléden megépült hírközlési – internetes, kábeltelevíziós, telefonos – hálózat jogsértő használatbavétele miatt állapította meg a jogsértést. A részletekről dr. Karl Károly, hírközlés-felügyeleti főosztályvezető nyilatkozott rádiónknak.

Versennyel ünneplik a magyar kultúrát Örkényen

Az Örkényi Szabadidő Központ a hagyományaihoz híven a Magyar Kultúra Napja alkalmából vers- és prózamondó versenyt hirdet felnőttek részére. A megmérettetésre 2018. január 20-án, szombaton 9 órakor kerül sor. A jelentkezés feltételeiről Kulcsár István intézményvezetőt kérdeztük.

Doni emléktúra a Dabasi Honvédtüzér Alapítvánnyal

A Dabasi Honvédtüzér Alapítvány az idei évben is meghirdeti Doni emléktúráját január 13-án. A csapat 9 órakor indul Táborfalváról, útjuk során bejárják a térség településeit, hogy az egyes emlékműveknél és kopjafáknál koszorút helyeznek majd el. A folytatásban az alapítvány elnökét, Papst Józsefet hallják.

Eseménydús évet zárt a katasztrófavédelem

Nem volt könnyű a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017-es éve. A régió sűrűn lakott, számtalan úthálózattal, így nem meglepő, hogy az országos statisztikát tekintve a második helyen áll a vonulások számának sokaságát tekintve. A tavalyi év értékelésére Csámpai Attila szóvivőt kértük fel.

Megkezdte munkáját a hernádi Települési Értéktár Bizottság

Tavaly év végén megtartotta első ülését a hernádi Települési Értéktár Bizottság, amelynek során megvitatták a bizottság ügyrendjével kapcsolatos fontosabb teendőket, illetve határozatban rögzítették azokat a települési értékeket, amelyek elsőként kerülnek be a települési értéktárba. A részletekről Zsírosné Pallaga Mária polgármester tájékoztatta rádiónkat.

Lakossági fórum a LEADER-pályázatokról

Megjelentek a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület illetékességi területén pályázható mikrovállalkozások fejlesztésének támogatását, versenyképes turisztikai kínálat megteremtésének támogatását, valamint az élhető terek és innovatív közösségi terek kialakításának támogatását célzó tenderek. A folytatásban Rácz Judit munkaszervezet vezetőt hallják.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék