Hírek
Keresés

Győzelemmel kezdte a tavaszt az FC Dabas III-as kerete

Március 17-én, hazai pályán kezdhette meg a tavaszi szezont az FC Dabas III-as kerete. Első ellenfelük a Táborfalva KSE gárdája volt, akikkel szakadó esőben csaptak össze. Bár a dabasiak számára az első félidő nem sikerült a legjobban, a második félidőre már összeszedték magukat és sikerült itthon tartani a 3 pontot. A részletekről Ledő László edző nyilatkozott rádiónknak.

Néptánc és népzenei találkozónak ad otthont Örkény

A Cziffra György Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében március 25-én, vasárnap 14 órakor veszi kezdetét a II. Kistérségi Néptánc és Népzenei Találkozó az Örkényi Szabadidő Központban. A rendezvény célja a térség hagyományőrző együtteseinek összehozása, megismertetése egy magas színvonalú gálaműsor keretein belül. A témában Petneházy Kata szervezőt kérdeztük.

Reflektorfényben Geszti Péterrel

Ma 18 órakor újabb előadásához érkezik a Reflektorfényben, melynek most is a Dunaharaszti Laffert-kúria ad otthont. Borzák Tibor újságíró vendége ezúttal Geszti Péter EMeRTon-díjas dalszövegíró, énekes, reklámszakember lesz. A részletekről Gábor Tamás kulturális szervező nyilatkozott rádiónknak.

Parasportnap lesz ma Ócsán

A Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete sok szeretettel várja az érdeklődőket a ma 9 órakor kezdődő XX. Regionális Parasportnapra a Halászy Károly Általános Iskolába. A rendezvényre ellátogatókat színpadi programok, szellemi- és ügyességi játékok, valamint finom ebéd is várja. A folytatásban az egyesület vezetőjét, Csernák Vilmosnét hallják.

 

Irodalmi teázó Bege Nóra művészetterapeutával

Irodalmi teázó lesz ma délelőtt Üllőn a Vargha Gyula Városi Könyvtárban Bege Nóra fotográfus, művészetterapeuta közreműködésével. Ha szeretne inni egy forró teát és részese lenne egy meghitt beszélgetésnek, mindenképpen látogasson el az intézménybe. A folytatásban Velkei Hajnalka igazgatót hallják.

Hernádi házba tört be egy budapesti férfi

A Dabasi Rendőrkapitányságon indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2018. március 11-én délután egy Hernádon lévő családi házba ajtóbefeszítés módszerével behatolt, majd onnan készpénzt és egy pénztárcát lopott el. Az eset kapcsán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, András Tamás tájékoztatta rádiónkat.

 

Az illetékes bíróság március 23-án elrendelte a 37 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását.

Közmeghallgatás volt Táborfalván

Táborfalva Nagyközség Önkormányzata március 19-én közmeghallgatást, majd ezt követően képviselői fogadóórát tartott, ahol a lakosok jelezhették esetleges problémáikat, észrevételeiket, javaslataikat. Az ott elhangzottakkal kapcsolatban Tóth Bertalan polgármester tájékoztatta rádiónkat.

Ha az idő is úgy akarja, Szentlőrincen lép pályára az FC Dabas

Az elmúlt napokban lezúduló jelentős mennyiségű csapadék és az ismét téliesre forduló időjárás miatt áprilisra halasztották az FC Dabas NBIII-as keretének Paksi és Hódmezővásárhelyi bajnoki összecsapását. Ha az idő is engedi, holnap délután a Szentlőrinc SE-vel mérkőznek meg a dabasiak. A találkozó kapcsán Erős Károly edző mesélt rádiónknak.

Pihenőt kaptak a lányok a ceglédi győzelem után

Cegléden játszotta legutóbbi bajnoki mérkőzését az Inárcs-Örkény KC NBII-es felnőtt, női csapata. A lányok továbbra is megállíthatatlanok, az eddig lejátszott 16 mérkőzésből 16 alkalommal kerültek ki győztesen, amit most egy rövid pihenővel ünnepelhettek. A folytatásban Soós Zoltán edzőt hallják.

Idén is lesz Cziffra kupa az Örkényi Szabadidő Központban

A Cziffra György Alapfokú Művészet Iskola szervezésében március 24-én, szombaton 10 órakor immár hatodik alkalommal várja az érdeklődőket a Cziffra Kupa. A tánciskolások és művészeti iskolások táncversenyének most is az Örkényi Szabadidő Központ ad otthont. A témában Balikó Károlyné szervezőt kérdeztük.

Húsvéti kézműves készülődés a Hernádi Művelődési Házban

Az Örökség Hagyományőrző és Kulturális Egyesület szervezésében Húsvéti kézműves készülődésre várják az érdeklődőket március 24-én, szombaton 14 órától a Hernádi Művelődési Házba. Ezt követően pedig a község főterén kezdetét veszi a Tojásfa-művelet. A témában Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszonyt kérdeztük.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék