Hírek
Keresés

Győzelemmel zárta az évet a Dabas Sparks

A Dabas Sparks amerikai futball csapata október 28-án a Budapest Cowbells II-es csapatát látta vendégül, hogy edzőmeccs keretében összemérjék tudásukat. A dabasiak győzni tudtak az év utolsó hivatalos összecsapásán, így megérdemelten vonulhatnak majd pihenőre. A részletekről Bíró Krisztián edző mesélt rádiónknak.

100 éves a magyar katonai ejtőernyőzés

Az idén centenáriumát ünneplő magyar katonai ejtőernyőzés kapcsán emlékkiállítás nyílik november 3-án Üllőn a Városháza Galériában. A tárlat az üllői származású vitéz Török János őrmester előtt tiszteleg. A folytatásban a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Szolnoki Tagszervezet elnökét, Szabovik Zoltánt hallják.

Testületi ülés volt Örkényen

Örkény Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2018. október 25-én tartotta legutóbbi, munkaterv szerinti ülését. A napirendi pontok között szó volt több beszámolóról, valamint a közmeghallgatásról. Az ülésen elhangzottakról Kovács István polgármester tájékoztatta rádiónkat.

Ellenőrizze üzleti partnerét

Egy vállalkozás szabályos és biztonságos működéséhez tájékozódni kell a leendő üzleti partnerek megbízhatóságáról. Adóellenőrzéskor akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor. A témában a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferensét, Salgó Attilát kérdeztük.

A temetőkben a zsebtolvajok ellen is védekezni kell

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához. A rendőrség nagyon fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban felhívja a hozzátartozók figyelmét, ne feledkezzenek meg értékeik fokozottabb védelméről, mert vannak, akik erre az időszakra másképpen, mégpedig mások értékeinek megszerzésére készülnek. A témában Balázs Zoltán, a Dabasi Rendőrkapitányság fővizsgálója látja el Önöket hasznos tanácsokkal.

Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek ki Örkényen

Mint ahogyan arról a tegnapi napon már beszámoltunk, Örkény Város Önkormányzata október 25-én tartotta legutóbbi, munkaterv szerinti ülését. Ennek során esett szó újabb térfigyelő kamerák kihelyezéséről. A részletekről Kovács István polgármester nyilatkozott rádiónknak.

Magyar Kupával folytatja szereplését a Dabas-Gyón FC

Újabb sikeres hétvégén van túl a Dabas-Gyón FC felnőtt csapata. A fiúk október 27-én a Nagykáta SE gárdáját fogták és arattak sima győzelmet hazai pályán. A gyóniak ma a Pénzügyőr SE gárdájával mérik össze tudásukat a továbbjutásért. A folytatásban Molnár Giuliano technikai vezetőt hallják.

Abonyból rabolt pontokat az Inárcs-Örkény KC

Az Inárcs-Örkény KC felnőtt, női csapata a 2018/19-es bajnokság 6. fordulójában az EURONOVEX USE csapatával mérte össze tudását. A lányok szinte végig vezették az összecsapást és el is hozták Abonyból a győzelemért járó két pontot. A folytatásban Soós Zoltán edzőt hallják.

Töklámpások lepik el ma a Szent Anna teret

A Vidám Nők Klubja idén is meghirdeti tökfaragó versenyét. Az elkészült töklámpásokat ma 17 óra 30 percig adhatják le a nevezők a taksonyi Német Nemzetiségi Óvodában. A szervezők sok szeretettel várják nem csak a versenyre jelentkezőket, hanem a nézőket is. A részletekről Fejesné Andristyák Ramóna szervező mesélt rádiónknak.

Mentőcsoport gyakorlatot tartottak Gombán

Gombai Szurdik Önkéntes Települési Mentőcsoport gyakorlata került megrendezésre 2018. október 26-án, Gomba településen. A gyakorlat során a Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén működő mentőcsoport megmutatta, hogy megfelelő szakmai irányítás mellett káreseményeknél készek arra, hogy önállóan részfeladatokat is képesek ellátni. A részletekről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Csámpai Attila nyilatkozott rádiónknak.

Előzzük meg a tűzeseteket Mindenszentek idején is

November első napjaiban évente átlagosan húsz-harminc olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécses, vagy koszorú okozott tüzet. A kegyeleti gyertyák és mécsesek a temetőkben és otthon is potenciális veszélyforrást jelentenek. Az esetek többségében csak kisebb károk keletkeznek, de minden évben előfordul, hogy egy kegyeleti gyertya komoly lakástüzet vagy sérülést okoz. A témában a Pest Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, Csámpai Attilát kérdeztük.

Hírek

Rádió Dabas

Médiaajánlat

Műsoraink

Galériák

Játék