• hirek.png

Az alábbiakban Kocsis Edina intézményvezető tájékoztatását olvashatják az otthonban történtekről, illetve Kőszegi Zoltán polgármester nyilatkozatát hallgathatják meg a témában:

"A Zárdakert Idősek Otthonában egy fekvőbeteg ellátó gyógyintézetből visszaérkezett lakó esetében felmerült a koronavírus gyanúja. A kezdetekben tünetmenetes lakót az érvényben lévő protokollok alapján az intézmény munkatársai mindvégig védőruhában, elkülönítve szigorú izoláció mellett látták el, majd a pontos diagnózis és a szakszerű egészségügyi ellátás érdekében intézkedtek kórházba kerüléséről. Kórházba kerülést követően a koronavírus teszt pozitív eredményt mutatott.

Az intézmény felkészült a fertőzésgyanús esetek ellátására, minden visszaérkező ellátottat izoláltan, és védőfelszerelésben látnak el a higiéniai szabályok betartásával.
Az intézmény összes többi lakója és munkatársa jól van, a koronavírus tünetei senkin sem jelentkeztek.
Számítottunk arra, hogy intézményünkben is megjelenhet a koronavírus fertőzés és ennek megfelelően időben megtettük a szükséges intézkedéseket, eszközbeszerzéseket. 
Belső szabályozásaink az érvényes eljárásrendeknek megfelelően készültek, lakóink és munkatársaink egészségének védelmét szem előtt tartva.
A koronavírus veszélyes mértékű terjedése mindannyiunkat rendkívüli megpróbáltatások elé állít, de ebben a helyzetben is  munkatársaim fegyelmezetten és fáradhatatlanul végzik feladatukat. 
Intézményünkben minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy Lakóink körében a fertőzés kockázatát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük."