• hirek.png

Lezajlottak a helyhatósági választások. A most megválasztott polgármesterek és képviselők 5 éven keresztül lesznek vezetői a településeknek. A névjegyzékben 8 millió 25 ezer 755 választópolgár szerepelt, közülük 38 113-an életükben először szavazhattak. A legfiatalabb választópolgár 16 éves, 2003. augusztus 1-jén született, házasságkötéssel szerzett nagykorúságot. A térségben Dabason, Újhartyánban, Tatárszentgyörgyön és Újlengyelben nem volt kihívója a polgármestereknek, így a településvezetői cím maradt az eddigi tulajdonosánál.

Váltás történt a polgármesteri székben Örkényben, ahol Kulcsár Istváné a cím. Táborfalván Nagy Andrásné az új településvezető. Alsónémedin dr. Tüske Zoltán, Csévharaszton Pulisch József viseli a polgármesteri címet.

Pusztavacson maradt Jóri László, Hernádon Zsírosné dr. Pallaga Mária, Kakucson Kendéné Toma Mária, Ócsán Bukodi Károly, Gyálon Pápai Mihály, Felsőpakonyon Nagy János, Dánszentmiklóson Sipeki Zsolt, Vasadon Marton József, Pilisen Hajnal Csilla. 

Inárcson szavazategyenlőség áll fenn dr. Gál Imre és Turcsány Andrea között. Amennyiben az újraszámlálás után sem dől el a szavazás, második fordulót írnak ki.

Szerkesztőségünk gratulál a megválasztott polgármestereknek és a testületek tagjainak!